Oikeanlaisen koiran valitseminen

choosing-the-right-kind-of-dogOikean koirarodun valitseminen ei ole tehtävä, joka tulisi hoitaa hetken mielijohteessa. Päätökseen on hyvä ottaa koko perhe mukaan ja lisäksi huomioida hyvin monia eri tekijöitä. Ennen koiranpennun hankkimista on aina tärkeää tehdä huolellista taustatyötä ja selvittää itseään eniten kiinnostavien rotujen ominaispiirteet, joiden perustella voi tehdä paremmin päätöksen siitä, onko kyseinen rotu juuri itselle se sopivin. Netti on pullollaan tietoa eri koiraroduista ja vinkkejä sen suhteen, mitä kannattaa ottaa huomioon koiraa hankkiessa. Voi olla, että koiraan liittyvistä asioista lukeminen alituiseen voi saada pään aivan pyörälle. Tällöin on hyvä hengähtää ja pitää taukoa ja vaikkapa käydä vähän virkistäytymässä http://www.roulette4fun.com/fi -sivustolla pelaamassa. Voi olla, että pelirupeaman jälkeen ajatus taas kulkee ja pystyy järkevästi pohtimaan, millainen koira perheeseen kannattaa hankkia. Olipa suunnitteilla sitten koiran adoptoiminen löytöeläintalosta tai koiranpennun hakeminen kennelistä suoraan kasvattajalta, on hyvin tärkeää ennen kaikkea määritellä, minkälainen koira on sopiva tulokas perheeseen.

On olemassa hyvin monia sellaisia tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon koirarotua valitessa. Näitä ovat muun muassa se, kuinka rotu tulee toimeen lasten kanssa, kuinka energinen rotu on kyseessä, soveltuuko se työkoiraksi vai ei, rodun koko, trimmauksen tarve, erityistarpeet ja monet muut tekijät. Jotkut perheet tekevät lopullisen päätöksen sen perusteella, että he haluavat työkoiran, joka pystyy suorittamaan etsintätehtäviä. Toiset perheet haluavat nimenomaan sellaisen rodun, joka päästää mahdollisimman vähän karvaa. Joissain perheissä suositaan vähemmän aktiivista elämää kaipaavia rauhallisia koiria. Jotkut perheet puolestaan haluavat hyvin pienen, helposti ympäriinsä kannettavan koiran puhtaasti seuralaisekseen.

Uutta koiraa etsiessä eräs tärkeimmistä päätökseen vaikuttavista tekijöistä on myös koiran ikä. Jos perheestä löytyy pieniä lapsia, voi olla varsin viisas päätös valita perheeseen aikuinen koira, joka ei tunne tarvetta järsiä hampaillaan lapsia tai heidän lelujaan. Aikuisten koirien kohdalla kasvattaja pystyy myös useimmiten kertomaan varsin asiantuntevasti sen, kuinka hyvin koira käyttäytyy lasten seurassa. Toki moni perhe päätyy myös koiranpentuun, koska on tietysti aivan ihanaa seurata, kuinka pentu varttuu lasten rinnalla aikuiseksi.