Kotiin tulee uusi koira

the-home-comes-with-a-new-dogYksi mieleenpainuvimmista hetkistä elämässä on taatusti se, kun kotiin saa uuden nelijalkaisen ystävän. Uuden lemmikin myötä tulee kuitenkin myös suuri vastuu ja lisäksi tarve uusien varusteiden hankkimiseen. Valmistautuminen on ensiarvoisen tärkeää ja pennun tai miksei varttuneemmankin koiran kotiintulosta tulee huomattavasti saumattomampaa ja helpompaa kun osaa jo etukäteen hankkia valmiiksi tiettyjä tavaroita, joita tietää koiran tarvitsevan heti alusta alkaen. Onkin hyvä varmistaa, että kotoa löytyvät nämä perusasiat, ennen kuin koti täyttyy iloisen karvapallon tassujen töminästä.

  • Ruoka. Tämä lienee ilman muuta selvää. Hyvin ja oikein ruokittu koira on iloinen, terve ja leikkisä koira. Ruuan lisäksi koira tarvitsee ruokakupin ja vesikupin, johon vettä kannattaa käydä vaihtamassa säännöllisin väliajoin.
  • Nimilaatta. Monilta koirilta löytyy kaulapannasta nimilaatta, joka on erityisen hyödyllinen silloin, jos koira eksyy omistajastaan tai pääsee karkaamaan. Sen avulla koiran löytänyt saa heti yhteyden ihmiseen, joka koiran omistaa.
  • Ulkoilutusvälineet. Koiran kanssa täytyy käydä lenkillä ainakin kolmesti päivässä, joten välineet ulkoilutukseen ovat ehdottoman tärkeitä heti ensimmäisestä päivästä saakka. Koiralle voi valita kaikkein sopivimman vaihtoehdon monien eri talutushihnojen kuten yksinkertaisen narun tai Flexin joukosta riippuen siitä, millaisilla lenkeillä sen kanssa käy. Pantojakin on hyvin monia erilaisia, mutta moni päätyy myös valjaisiin.
  • Peti. Koira kaipaa kotona omaa pientä paikkaa, jonne se voi tarpeen tullen käpertyä nukkumaan rauhassa ja tuntea olevansa turvassa. Petejä on hyvin monia erilaisia malleja aina katetuista malleista pörröisiin tyynyihin ja koreihin.
  • Kakkapussit. Koiran käydessä tarpeilla on tärkeää muistaa poimia jätökset pussiin ja kiikuttaa lähimpään roskakoriin. Mikäli kotoa ei omasta takaa löydy pusseja, kannattaa ne hankkia kaupasta valmiiksi ennen lenkille lähtöä.
  • Naksut ja muut herkut. Koiran koulutuksessa erittäin hyödyllisiä ovat naksut, joita voi käyttää koiran motivoimisessa. Naksut kannattaa pakata mukaan tottelevaisuuskoulutukseen, sisäsiistiksi opetettaessa, uusia koiria tavatessa ja oikeastaan minne tahansa koiran kanssa meneekin.
  • Lelut. Etenkin koiranpennuilla on loputtomasti virtaa, eikä ihminen millään pysy koko aikaa mukana. Tällöin kannattaa koiralle antaa leluja, joiden kanssa se voi puuhastella tuntikausia ja purkaa energiaansa.